Семенівська районна рада

Координаційна рада 27.01.2017 р.

Дата: 27.01.2017 13:00
Кількість переглядів: 885

Обговорили актуальні питання.

         27 січня  голова районної ради Віктор Юрченко провів  чергове засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування, в роботі якого взяв участь  голова райдержадміністрації  Віктор Федоренко.

         На порядку денному стояли актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування,  якими визначались завдання    в різних  напрямах життєзабезпечення громад.

         Надзвичайно гостро наразі стоїть питання про виконання  вимог статей 3,45 Закону України «Про запобігання корупції» щодо  електронного декларування. В зв’язку з цим головний спеціаліст районної ради  Анатолій Литвиненко детально висвітлив механізм отримання ключів електронного цифрового підпису та  процес заповнення е-декларацій за 2016 рік. Оскільки, окрім сільських та селищного голів,  такі декларації до 01.04.2017 року  мають подати і депутати місцевих рад, то селищному та сільським головам рекомендовано  опрацювати з ними дане  питання, надавши необхідну методичну та практичну  допомогу.

         Начальник Семенівського районного сектору ГУ ДСНС Володимир Іщенко  порушив  питання щодо стану протипожежного водопостачання на території району.  Практика  ліквідації пожеж, а особливо останні трагічні випадки із загибеллю  від вогню  двох жителів району  засвідчили, що в даному плані потрібні рішучі конкретні дії.  Врегулювати ситуацію можна за рахунок облаштування точок протипожежного водозабору безпосередньо на території кожної сільської ради із водозабірних  башт,  свердловин, природних  водойм, великих ємкостей  з водою. Тож сільським головам в залежності від місцевих умов та можливостей рекомендовано вирішити питання   водозабезпечення для оперативної роботи підрозділу  у випадку ліквідації пожежі.

        В. о. начальника відділу Держгеокадастру в Семенівському районі Леонід Кулініч зосередив увагу на  приватизації земельних ділянок в межах населених пунктів.

        Начальник управління економічного розвитку, торгівлі та інфраструктури райдержадміністрації Інна Троянова  порушила питання про договори концесії між ТОВ «Технопарк Комплекс Т» та сільським радами району на предмет збору, транспортування та утилізації твердих побутових відходів, укладених у 2012 році.  Та оскільки робота в рамках даної програми так і не була розпочата, то   сільським радам рекомендовано  звернутися до вищезазначеного концесіонера з листами про розірвання договорів.

        Про перспективи функціонування лікарняних закладів району говорили головний лікар центральної районної лікарні Олександр Романюк та головний лікар Центру ПМСД Тамара Мазанько. Взагалі тема майбутнього медицини сьогодні   є однією з найбільш обговорюваних  в державі, концепція її розвитку  так і не дає відповіді на багато запитань. Але  на засіданні  увагу  було зосереджено на місцевих ресурсах, які  можливо використати для поліпшення матеріальної бази, підвищення якості медичних послуг. Насамперед, це цільова субвенція сільських та селищної  рад.

         Керуючий справами районної ради Юрій Черевик  звернув увагу на окремі зміни в законодавстві про місцеве самоврядування та службу в органах місцевого самоврядування, а головний спеціаліст районної ради Павло Кобильченко  інформував  про перспективи проведення тренінгу «Активні громадяни»  для громади Семенівського району за програмою Британської ради, який   заплановано провести 22 - 23 лютого цього року.  Сільським головам рекомендовано  визначити громадян, які  безкоштовно пройдуть навчання, отримають сертифікат та займатимуться проектною діяльністю.

        Підсумовуючи  засідання Координаційної ради, Віктор Юрченко висловив впевненість, що воно було корисним і дасть свій поштовх для подальшого удосконалення роботи органів місцевого самоврядування району.

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь